Legal, orice medic poate efectua operații estetice.

Legal, orice medic poate efectua operații estetice.

O altă opțiune pentru îndepărtarea venelor varicoase se numește scleroterapie sau terapie prin injecție. În această procedură, o soluție este injectată în venă pentru a o forța să se coaguleze. Spre deosebire de noua terapie termică, venele varicoase revin adesea după scleroterapie. Caracteristica WebMD Examinat de Charlotte E. Grayson Mathis, MD

Surse

Publicat 13 iunie 2005.

SURSE: Ben Lee, MD, chirurg plastician, Englewood, Colo. Barry DiBernardo, MD, director, New Jersey Plastic Surgery, Montclair, N.J.; purtător de cuvânt al Societății Americane de Chirurgie Plastică Estetică (ASAPS). Ariel Ostad, MD, profesor asistent clinic de dermatologie, New York University Medical Center. Stuart J. Mogul, DPM, chirurg podiatru, New York; autor, Perfect Feet. Donald W. Kress, MD, chirurg plastician, Frederick, Md. © 2005 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Doar pentru că ai tenul gras, asta nu înseamnă că trebuie să renunți pentru totdeauna la machiaj. Este o chestiune de a ști ce funcționează cu tipul tău de piele.

Aceste opt idei, de la un make-up artist și un dermatolog, sunt soluții experte pentru a purta machiaj dacă ai tenul gras.

1. Întotdeauna amorsează-ți pielea mai întâi.

Când ai un ten gras, folosirea unui primer de machiaj ajută totul să rămână în loc, spune makeup artistul Emily Kate Warren din Los Angeles.

Ar trebui cel puțin să imprimați zonele cele mai grase (gândiți-vă la zona T — frunte, nas și bărbie) cu un primer anti-lucire, fără ulei. Pune-l după ce ți-ai curățat fața, dar înainte de a te pune pe fond de ten, pudră sau alt machiaj.

2. Pregătiți-vă peepers.

Pentru a reduce șifonarea machiajului ochilor, evitați să vă amorsați pleoapele cu corector, lucru pe care Warren spune că multe femei cu cearcăne sau roșeață o fac.

În schimb, folosește un primer special conceput pentru pleoape. Baza creează o pânză perfectă pentru fardul de ochi și creionul, în timp ce absoarbe uleiurile care cauzează cutele pe tot parcursul zilei.

3. Nu exagera cu pudra.

Pare a fi lucrul corect de făcut pentru a îngrămădi pudra de față. Dar trecerea peste bord s-ar putea întoarce împotriva lor, făcându-ți porii să scoată mai mult ulei.

Aplicați pudra doar pe zonele care sunt strălucitoare. Utilizați o formulă mată translucidă, care poate reduce strălucirea pe orice nuanță de piele.

Dacă aplicați prea multă pudră, umeziți un burete de machiaj și ștergeți-l peste zonele suprapudrate.

4. Purtați hârtii absorbante.

Indiferent cât de impecabil și mat arată machiajul tău dimineața, dacă ești predispus la uns, vei observa strălucirea până la prânz.

Unele foi de șters pur și simplu ridică uleiul de pe piele. Alții depun puțină pulbere pentru a umple uleiul.

Trucul de a folosi hârtiile de absorbție fără a vă demachia tot este să apăsați hârtia acolo unde sunteți gras și apoi să o rulați de pe piele, în loc să frecați hârtia pe piele.

A continuat

5. Fă-ți ulei.

Deoarece pielea ta produce în mod natural mai mult decât suficient ulei, investește în produse de machiaj (în special fond de ten și fard de obraz) care nu sunt uleioase și non-comedogenice, ceea ce înseamnă că nu îți înfundă porii.

De asemenea, folosește produse de curățare și toner pentru față care sunt infuzate cu acizi glicolici, care reduc excesul de ulei, spune Elizabeth Tanzi, MD, dermatolog cosmetic din Washington, D.C.

Un alt acid bun de utilizat este acidul salicilic.

6. Caută "uzura indelungata."

Apa și uleiul pot face aceleași lucruri pentru machiaj: îl fac să se întindă, să se petreacă sau să alunece. Acesta este un motiv pentru a rămâne la produsele pentru ochi care sunt rezistente la apă, rezistente la apă sau durabile.

Una dintre cele mai bune combinații, de lungă durată, este creionul de ochi rezistent la apă și fardul de ochi cremă peste un primer pentru ochi.

7. Gândește-te la piele moale, nu la piele catifelată.

Acele creme grele, anti-îmbătrânire sunt bune pentru utilizarea pe timp de noapte, dar înainte de a te machia, întinde-te pentru o cremă hidratantă mai ușoară, care hidratează fără a fi grasă. Luați în considerare utilizarea unui ser. Tinde să fie mai ușor.

Nu uitați de crema de protecție solară — căutați o formulă fără ulei. După ce te-ai îmbrăcat, așezați un șervețel plat pe față și apăsați ușor pentru a îndepărta orice exces înainte de a aplica baza de machiaj.

8. Reduceți excesul de ulei.

O dată sau de două ori pe săptămână, folosiți o mască de tratament. Cele realizate cu caolin sau argilă bentonită sunt cele mai bune pentru tipurile de piele grasă, deoarece absorb în mod natural uleiul și impuritățile calmând iritația.

Aplicați o cantitate de un sfert pentru mască cu degetele. Lăsați-l să acționeze 10-15 minute, apoi clătiți-l cu apă caldă pentru un finisaj mat imediat.

Caracteristica WebMD Examinat de Debra Jaliman, MD pe 20 octombrie 2014

Surse

SURSE:

Emily Kate Warren, artist de machiaj, Los Angeles.

Elizabeth Tanzi, MD, dermatolog cosmetic, Washington, D.C.

Noțiuni de bază pentru operația nasului

O operație la nas (numită tehnic rinoplastie) este o intervenție chirurgicală pe nas pentru a-și schimba forma sau pentru a-și îmbunătăți funcția.

Se poate face din motive medicale — cum ar fi corectarea problemelor respiratorii legate de nas sau corectarea desfigurarii rezultate din traume sau malformatii congenitale.

Se poate face si din motive cosmetice, care vor schimba forma si aspectul nasului.

Să te hotărăști asupra unei operații la nas

Dacă vă gândiți să vă operați la nas, programați o întâlnire cu chirurgul pentru a discuta despre asta. În timpul acelei întâlniri, vorbește despre obiectivele tale și spune-i medicului ce te deranjează la nasul tău și cum ai vrea să-l schimbi.

Rețineți că nu există un nas perfect. Chirurgia, totuși, poate îmbunătăți trăsăturile feței și vă poate sublinia frumusețea unică și naturală. Un chirurg plastician poate descrie trăsăturile faciale care vă fac unic și vă poate spune cum schimbările v-ar îmbunătăți aspectul.

Chirurgul va evalua structurile nasului și alte trăsături faciale. După această evaluare, ei vă pot spune dacă așteptările dumneavoastră sunt realiste.

Chirurgul va lua în considerare, de asemenea, sănătatea dumneavoastră generală și ar trebui să discute cu dumneavoastră despre riscurile, timpul de recuperare și costurile implicate.

Există diverse tehnici de remodelare a nasului. Odată ce decideți să mergeți mai departe, chirurgul dumneavoastră ar trebui să descrie exact ce își propun să facă.

Dacă aveți asigurare de sănătate, asigurați-vă că discutați cu asigurătorul în avans, astfel încât să știți ce este acoperit și pentru ce va trebui să plătiți. De obicei, asigurările de sănătate nu plătesc pentru procedurile care sunt efectuate numai din motive cosmetice.

Rinoplastie: pas cu pas

O operație la nas se face de obicei ca o procedură ambulatorie, ceea ce înseamnă că nu există o ședere peste noapte. Veți primi anestezie generală sau locală. Cu anestezie generală, vei dormi pe tot parcursul operației. Cu anestezie locală, vei fi sedat și nasul tău va fi amorțit, astfel încât să fii relaxat și incapabil să simți durerea.

În timpul unei operații, chirurgul face tăieturi în nări. În cazurile mai dificile, chirurgul poate face și tăieturi pe baza nasului. Chirurgul remodelează apoi osul interior și cartilajul pentru a produce un aspect mai plăcut.

A continuat

Recuperare la nas

După o operație la nas, oamenii poartă de obicei o atela nazală în prima săptămână. Vă puteți aștepta la umflături și vânătăi în jurul ochilor după intervenția chirurgicală, care vor începe să se amelioreze după a treia zi. Cu toate acestea, poate dura până la două săptămâni.

Așteptați-vă ca nasul să aibă o mică umflare, pe care probabil numai dvs. și chirurgul o veți observa. Acest lucru va dispărea în următoarele șase luni. Forma finală a nasului tău va fi evidentă după ce s-a vindecat complet.

Ar trebui să evitați activitatea intensă timp de trei până la șase săptămâni după operație. Vă puteți întoarce la activitățile sociale de îndată ce în decurs de două până la trei săptămâni, fără semne identificabile că ați avut o procedură.

Referință medicală WebMD Analizat de Stephanie S. Gardner, MD pe 21 ianuarie 2020

Surse

SURSE:

Societatea Americană a Chirurgilor Plastici

18 decembrie 2000 — Când Joan Kron și-a propus să scrie o relatare la persoana întâi despre cumpărăturile pentru un lifting facial, jurnalistul din New York a intervievat patru chirurgi plastici, dar nu a avut nicio intenție să facă vreodată operația.

Dar, pe măsură ce fiecare medic a descris cum ar putea să-i împrospătească înfățișarea, ea a devenit mai deschisă la minte pentru a arăta la fel de tânără pe cât se simțea. La ultima vizită la birou, ea spune, "Trecusem linia de la jurnalist furtiv la consumator."

Așa că în 1992, la vârsta de 64 de ani, Kron a suferit un lifting facial. "A fost o experiență minunată," spune Kron, autorul Lifting: a dori, a te teme și a avea un lifting facial.

Chirurgia estetică a crescut în popularitate, iar vedetele de la Hollywood nu sunt singurele care întorc timpul înapoi. Oameni precum Kron sunt printre cei mai mari fani noi ai chirurgiei estetice, potrivit Societății Americane de Chirurgii Plastici din Arlington Heights, Illinois. Pacienții cu vârsta de 50 de ani și mai mult au reprezentat o treime din toate procedurile de chirurgie estetică în 1998, ultimul an pentru care vârstă -informațiile aferente sunt disponibile de la societate — iar cei de 65 de ani și peste sunt cei cu cea mai rapidă creștere din acest segment. Numai în 1998, pacienții peste 65 de ani au avut 90.911 proceduri, cu 272% în creștere față de 1992.

Ce se intampla aici? Mai mulți factori par să se afle în spatele boom-ului. 65 de ani conștienți de sănătate "realizează că mai au 20-30 de ani pentru a socializa," spune Brian Kinney, MD, profesor clinic asistent de chirurgie plastica la Scoala de Medicina de la Universitatea din California de Sud din Los Angeles. Iar bolile comune, cum ar fi artrita, diabetul și bolile de inimă, nu exclud pacienții de la operații estetice, atâta timp cât medicul le eliberează. În plus, într-o economie în plină expansiune, mai mulți oameni își pot permite o astfel de intervenție chirurgicală electivă.

O combinație de opțiuni

Seniorii nu fac coadă doar pentru liftinguri faciale. Noile metode facilitează pentru chirurgii plastici să corecteze probleme specifice și să economisească sau să amâne liftingurile pentru anii următori. "Cu liftinguri, tragi. Dacă lași 109 ani mai târziu, tragi din nou," spune Kinney. "Dar o față trasă pare strânsă și nefirească."

După ce Kron și-a făcut liftingul facial în 1992, nu a putut conduce timp de o lună, deoarece strângerea maxilarului a făcut imposibil să-și întoarcă capul pentru a ieși înapoi în siguranță din alee. În zilele noastre, procedurile noi și mai subtile fac pacienții să arate mai naturali și ajută la evitarea unor astfel de efecte secundare.

A continuat

Pe lângă liftinguri, există și alte posibilități. Resurfața cu laser, de exemplu, vaporizează straturile superficiale ale pielii deteriorate și ajută la întărirea straturilor mai profunde cu o lumină de înaltă energie, permițând o piele nouă, mai netedă. În ultimii cinci ani, laserele au înlocuit în mare măsură peelingurile chimice profunde care folosesc substanțe chimice dure pentru a întineri pielea feței. Ridurile din jurul ochilor și gurii și de pe obraji răspund bine la resurfacerea cu laser.

Cu toate acestea, resurfațarea cu laser nu funcționează bine pe liniile de încruntare mult mai adânci, cutele frunții și labele ciobiei. Dar aceste riduri tind să se estompeze după injecțiile cu Botox (un nume de marcă pentru toxina botulină, substanța care provoacă o formă mortală de otrăvire alimentară). Când este injectată în cantități mici, această substanță "reduce activitatea nervoasă care provoacă aceste riduri," spune chirurgul plastician Fritz Barton, MD, profesor clinic la Universitatea din Texas Southwestern Medical School din Dallas.

Cantitatea mică de Botox injectată nu ar trebui să dăuneze restului corpului, dar alunga ridurile timp de trei până la șase luni. "Oamenii iau Botox de două ori pe an timp de unul, doi sau trei ani până când sunt pregătiți pentru un lifting facial," spune Barton.

Lifting-ul ochilor, sau blefaroplastia, implică îndepărtarea pungilor de grasime și a pielii căzute de pe pleoape și pot tăia ani de zile aspectul unei persoane. Dintre toate blefaroplastiile efectuate în 1999, 63% au fost la persoane mai în vârstă de 51 de ani, potrivit Societății Americane de Chirurgii Plastici.

Adevăruri despre recuperare

Pe cât de promițătoare sunt unele dintre noile operații estetice, totuși, este nevoie de timp pentru a vă recupera după ele.

În primele zile după un lifting facial, "arăți de parcă ai fi fost într-un accident de mașină," spune Kron. Ea avertizează oamenii să anuleze toate contactele sociale timp de cel https://produsrecenzie.top/ puțin două săptămâni. Oamenii ar trebui, de asemenea, să plănuiască să intre în hibernare socială timp de două săptămâni după refacerea cu laser, deoarece pielea tratată se umflă, devine roșu aprins ca o arsură solară și curge și se formează cruste ca o veziculă.

"Obișnuia să se vindece o lună. Acum durează câteva săptămâni," spune Kenneth Arndt, MD, profesor de dermatologie la Harvard School of Medicine. Îmbunătățirile laserelor și tehnicilor, precum și pansamentele mai bune pentru răni, reduc durerea și timpul de vindecare, spune Arndt pentru WebMD.

A continuat

După un lifting, vindecarea durează câteva săptămâni, iar pleoapele se pot cădea. Dureri de cap, vânătăi sau dureri pot urma injecțiilor cu Botox, dar acestea sunt de obicei ușoare și de scurtă durată.

În general, persoanele în vârstă aprobate pentru operații estetice nu ar trebui să aibă probleme semnificative de vindecare, spun medicii.

Pentru a maximiza rezultatele operațiilor estetice, chirurgii le spun pacienților să renunțe la fumat. "Chiar dacă nu îți pasă de boli de inimă, cancer pulmonar sau emfizem, fumatul este rău pentru pielea ta," spune Kinney. "Dacă ai vreo vanitate, renunță la fumat."

Oricare ar fi vârsta lor, oricine se gândește la chirurgie plastică ar trebui să fie realist. După operația estetică, "majoritatea oamenilor nu arată exact ca cu 10 ani mai devreme, dar arată mult mai bine pentru vârsta lor acum," spune Barton.

Cumpărături inteligente

Legal, orice medic poate efectua operații estetice. Dar pentru cele mai bune rezultate, obțineți o trimitere către un chirurg calificat de la medicul dumneavoastră primar sau de la prietenii care au avut procedura pe care o doriți. Verificați acreditările medicului pentru a vedea dacă el sau ea este certificat de bord și are experiență cu tehnicile necesare. (Consiliul de medici certificați în chirurgie plastică, urechi-nas-gât, dermatologie și oftalmologie fac cel mai frecvent procedurile cosmetice discutate mai sus.)

Cereți să vedeți fotografii înainte și după cu persoanele care au fost supuse procedurii dorite și discutați cu pacienții anteriori despre experiențele lor.

De asemenea, întrebați despre orice plan de plată pe care medicul le poate oferi, deoarece planurile de asigurare nu acoperă, în general, operațiile estetice decât dacă sunt și funcționale (de exemplu, o operație de nas pentru a remedia problemele de respirație) sau reparatoare. Așteptați-vă să plătiți aproximativ 2.400 de dolari pentru resurfacing cu laser, 430 de dolari pe zonă pentru Botox, 2.400 de dolari pentru un lifting al ambilor ochi și 5.100 de dolari pentru un lifting facial, conform datelor privind costurile medii naționale compilate de Societatea Americană de Chirurgie Plastică Estetică din New York City.

O intervenție chirurgicală duce la alta

După ce a făcut liftingul facial, Kron a adăugat o operație de lifting a nasului și a sprâncenelor în 1996 la o operație pentru polipi sinusali care a necesitat tratament. Dacă oamenii o întreabă de ce arată mai tânără, mai bună sau diferită, ea nu este timidă, ca multe vedete de la Hollywood. Este simplă și sinceră, spunând celor care o întreabă că a avut un lifting.

"Eu o numesc îmbătrânirea rușinoasă," spune Kron.

Carol Potera este jurnalist din Great Falls, Mont., care scrie pentru WebMD, Formă revistă și alte publicații.

Caracteristica WebMD Examinat de Craig H. Kliger, MD © 2000 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Gândul de a vă vopsi propriul păr ar putea părea intimidant — la urma urmei, este permanent sau semipermanent — dar profesioniștii spun că este posibil să aveți rezultate de calitate la salon acasă dacă respectați anumite reguli. Desigur, stiliștii doresc să vii să le vezi într-o lume perfectă, dar mulți recunosc că culoarea cutiei își are locul ei.

„Culoarea de acasă este bună pentru persoanele care au mult gri sau pentru cei care nu pot ajunge cu ușurință la salon”, spune Doug Macintosh, director de culoare la Salonul Kieran McKenna din New York City.

Sin Comentarios

Disculpa, los comentarios están cerrados.