Ce să știți despre beneficiile pentru sănătate ale luminii solare

Ce să știți despre beneficiile pentru sănătate ale luminii solare

de la promovarea creșterii plantelor și culturilor până la menținerea oamenilor calzi, lumina soarelui este esențială pentru viață. În plus, mulți oameni se bucură de senzația de lumină solară și există dovezi din ce în ce mai mari pentru a -și susține numeroasele beneficii pentru sănătate.

O conștientizare pe scară largă a faptului că expunerea prea mare la radiațiile UV de la soare poate provoca cancer de piele a determinat oamenii să fie precauți cu privire la petrecerea timpului la soare.

Cu toate acestea, la fel cum este important pentru oameni să se protejeze de prea mult soare, ar trebui să se asigure, de asemenea, că vor primi suficient pentru a se bucura de sănătate Beneficiile luminii soarelui. Găsirea echilibrului corect poate ajuta oamenii să mențină niveluri optime de vitamina D și să se bucure de beneficiile pentru sănătatea mintală ale unei zile însorite, fără a se pune în pericol.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre diferitele beneficii pentru sănătate ale luminii solare.

Beneficiile pentru sănătate ale luminii solare

din toate beneficiile pentru sănătate ale luminii solare, inițierea procesului de producere a vitaminei D în organism poate fi cea mai cunoscută. Când razele UVB lovesc pielea umană, ele interacționează cu proteina cu 7 DHC acolo pentru a produce vitamina D3.

Oamenii pot obține vitamina D din dieta și suplimentele lor, dar lumina soarelui este o sursă importantă a acestui nutrient esențial. Vitamina D este necesară pentru ca procesele biologice cheie să aibă loc în organism. Beneficiile sale includ:

 • Susținerea oaselor sănătoase
 • Gestionarea nivelului de calciu
 • Reducerea inflamației
 • Susținerea sistemului imunitar și a metabolismului glucozei

Cercetătorii au remarcat o legătură între expunerea la soare și nivelul tensiunii arteriale mai scăzute, cu rate reduse de deces din probleme cardiovasculare. Ei sugerează că expunerea la lumina soarelui declanșează pielea pentru a elibera depozite de oxizi de azot, care determină dilatarea arterelor, scăzând tensiunea arterială și pot reduce impactul sindromului metabolic.

în conformitate cu alte cercetări, o expunere la soare crescută Poate proteja, de asemenea, persoanele de următoarele boli:

 • Diabetul de tip 1
 • Scleroză multiplă (MS)
 • Mai multe forme de cancer, inclusiv colon, sân , și cancerul de prostată și limfomul non-Hodgkin

Lumina solară susține, de asemenea, un somn mai bun și stabilește ritmurile circadiene ale oamenilor prin reglarea nivelurilor de serotonină și melatonină.

Aflați mai multe despre mai multe despre Beneficiile pentru sănătate ale somnului aici.

a fi la soare, în general, îi fac pe oameni să se simtă bine și există multe motive științifice pentru acest efect.

Unul dintre acestea este că expunerea la razele UVB face ca pielea umană să producă beta-endorfine, care sunt hormoni care reduc durerea. Celelalte beneficii ale acestora includ:

 • Promovarea unei senzații de bunăstare și îmbunătățirea stării de spirit
 • stimularea sistemului imunitar
 • Ameliorarea durerii
 • Promovarea relaxării
 • Ajutarea rănilor se vindecă
 • Ajutarea oamenilor să se simtă mai alertă
 • Creșterea satisfacției locului de muncă, atunci când locul de muncă al unei persoane are acces la lumina soarelui
 • Reducerea depresiei

Aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătate ale vitaminei D aici.

De ce unii consideră lipsa luminii soarelui greu?

Zilele fără soare pot fi dificile pentru mulți oameni, dar unii indivizi găsesc fără beneficiile pentru sănătatea mintală a luminii solare mai provocatoare decât altele. Institutul Național de Sănătate Mintală spune că următoarele caracteristici pun oamenii cu un risc mai mare de a dezvolta depresie și tulburare afectivă sezonieră (SAD):

 • Având un membru al familiei care a experimentat SAD
 • un istoric de depresie, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), anxietate sau alte tulburări mentale
 • Trăind departe de ecuator

Este de asemenea de remarcat că 4 din 5 persoane cu SAD sunt feminine.

Depresia și SAD

SAD este un tip specific de depresie. Simptomele se dezvoltă sau se agravează când zilele devin mai scurte și se îmbunătățesc când zilele devin mai lungi.

În emisfera nordică, acest lucru înseamnă că persoanele cu SAD vor experimenta cele mai intense simptome în ianuarie și februarie. Cercetătorii spun că 1,5–9% dintre persoanele din Statele Unite ar putea avea trist.

Deși este obișnuit ca oamenii să aibă vrăji ale „Blues -ului de iarnă”, SAD este o afecțiune diagnostică care poate avea un lucru semnificativ Efect asupra sănătății mintale a oamenilor.

Ca și în cazul altor forme de depresie, SAD interferează cu capacitatea oamenilor de a -și trăi viața de zi cu zi și provoacă o dispoziție scăzută care se poate simți insurmontabilă. Oamenii pot pierde capacitatea de a găsi plăcere în activitățile pe care le -au iubit cândva, au dificultăți să gândească sau să se simtă fără valoare. De asemenea, pot observa modificări ale obiceiurilor lor de somn și alimentație.

Alternative la lumina soarelui

atât SAD, cât și depresie sunt tratate. Medicamentele și terapia pot fi atât eficiente, cât și unele intervenții valorifică beneficiile pentru sănătate ale luminii solare.

Aceste intervenții permit oamenilor să găsească alte modalități de a accesa aceste beneficii pentru sănătate, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele care:

 • Trăiește în anumite părți ale lumii, unde există o diferență semnificativă de -a lungul anotimpurilor în orele de zi disponibile
 • Lucrări în ocupații care le mențin în interior pentru perioade îndelungate
 • Trebuie să -și limiteze expunerea la lumina soarelui natural din alte motive

Terapia ușoară este un tratament standard pentru SAD și poate fi o alternativă eficientă la lumina soarelui. Regimurile de terapie ușoară, care au loc sub supravegherea unui profesionist medical, impun persoanelor să stea în fața cutiilor de lumină special construite, foarte strălucitoare, pentru o perioadă de timp prescrisă în fiecare zi. Mental Health America raportează că terapia ușoară este utilă în 85% din cazurile diagnosticate.

Medicamentele antidepresive pot fi, de asemenea, benefice pentru persoanele cu SAD. Unele cercetări au descoperit, de asemenea, că creșterea aportului de vitamina D poate reduce simptomele SAD în unele cazuri. Persoanele a căror dietă sau stil de viață limitează capacitatea corpului lor de a fabrica această vitamină o pot lua sub formă de supliment.

Reglarea nivelului de lumină și aportul de vitamina D nu sunt singurele soluții posibile. Studiile au arătat că persoanele cu SAD pot beneficia la fel de mult de terapia comportamentală cognitivă, precum și de terapia ușoară.

rezumat

Lumina solară este esențială pentru sănătatea umană și bunăstarea.

Beneficiile pentru sănătate ale luminii solare includ generarea producției de vitamina D, susținerea sănătății oaselor, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor și promovarea sănătății mintale bune.

Pentru unii oameni, expunerea redusă la lumina soarelui, care apare iarna în SUA, poate duce la provocarea semnificativă a sănătății mintale a SAD, o formă de depresie.

SAD este Tratabil cu terapie ușoară, medicamente, terapie de discuții și chiar vitamina D.

 • Sănătate mintală
 • Oase/Ortopedie
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm cardio active ro surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Sin Comentarios

Disculpa, los comentarios están cerrados.